Obrenovčani Tešanović i Lazarević uspešni na Zlatnom gongu u Skoplju

Jubilarni 52. Zlatni gong, seniorski turnir sa velikom tradicijom čiji domaćin je Skoplje, ugostio je brojne takmičare iz regiona i Evrope.

Selektor muške reprezentacije, naš dobro poznati sugrađanin Nedeljko Tešanović odabrao je malu ekspediciju boksera za Zlatni gong u Skoplju, koja je svoju zemlju predstavljala na najbolji mogući način. Srbiju su na ovom izuzetno cenjenom takmičenju predstavljala tri boksera: Lazar Lazarević (92kg), Aleksandar Šerifović (75kg) i Igor Rogić (71kg).

Lazar Lazarević, naš mladi sugrađanin okitio se zlatnom medaljom, isti uspeh ponovio je i Aleksandar Šerifović, dok je Igor Rogić osvojio srebro. Trener Nedeljko Tešanović popularni „Boske“ prezadovoljan je uspehom svojih boraca, a svoje slobodno vreme provodio je sa trenerima iz Rumunije i Švedske, gde je uspostavio nova prijateljstva, a poseban utisak na njega ostavio je Aziz Salihu, višestruki državni prvak i reprezentativac SFRJ u boksu u teškoj i superteškoj kategoriji. 

Ono što očekuje Nedeljka Tešanovića i Lazara Lazarevića u narednom periodu je državno prvesntvo u decembru, gde ciljaju ozbiljne rezultate.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *