BRANKO RUŽIĆ IMA NOVI POSAO!

Branko Ružić, visoki funkcioner SPS i doskorašnji ministar prosvete, posle ostavke na tu funkciju u maju ove godine, dobio je novi posao, i to opet u izvršnoj vlasti, otkriva Kurir!

Ružić je, naime, kako se navodi na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, od 30. maja angažovan kao „savetnik prvog potpredsednika Vlade“, što je u ovom mandatu njegov stranački šef Ivica Dačić. Nova imovinska karta sa novim zaduženjem Ružića objavljena je 14. juna.

Prema javno dostupnim podacima iz njegove imovinske karte, Ružič za taj posao prima mesečno 179.016 dinara, što je plata viša od one koju je primao kao ministar prosvete, makar sudeći prema poslednjoj prijavi Agenciji.

Ružić, prema podacima iz imovinske karte, nema u svom vlasništvu pokretnu i nepokretnu imovinu, niti štedne uloge u bankama, a prijavio je samo besplatne akcije koje imaju i ostali građani Srbije u javnim preduzećima.

Da podsetimo, Ružić je podneo neopozivu ostavku nekoliko dana posle nezapamćenog masakra u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru u Beogradu.

Izvor : Espreso/ Kurir.rs

Foto : Ministarstvo prosvete

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *