TRAŽIMO SAMO DA SE POŠTUJU NAŠ NAROD I DRŽAVA

– Ne postoji taj Hrvat, Bošnjak, Rusin, Slovak ili bilo ko drugi u ovoj zemlji, u ovom gradu, ko zbog toga što ne pripada srpskom narodu treba se oseti ugroženim. Ja ću prvi da ga branim, bude li mu falila dlaka sa glave. Takođe, izuzetno je važno naglasiti da ne smemo ustaše da povezujemo sa Hrvatima, to sam rekao i kada su se u medijima pojavili snimci Gruhonjića i ostalih „proglasovaca iz Dubrovnika“, kada su neki pokušali da izjednače ustaše i Hrvate. Beograd je kosmopolitski grad, slobodan grad, uvek je bio slobodan i u njemu uvek treba da se osećaju slobodno pripadnici svih nacija i vera – poručio je predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić, navodi se u saopštenju, i dodao:

– Ali oni koji ne poštuju državu u kojoj žive, koji ne poštuju našu tradiciju, našu Srpsku pravoslavnu crkvu, koji nemaju elementarno poštovanje prema društvu u kome žive, tu me ne interesuje koje su vere ili nacije, u tom slučaju su još gori ovi koji su naši.

Upitan da prokomentariše reakcije koje je u javnosti izazvala njegova najava da će pokrenuti inicijativu da se Josip Broz vrati Hrvatima u Kumrovec, Šapić je odgovorio da želi govori o pogubnom uticaju koji je komunistički režim imao po srpski narod, a da izmeštanje Josipa Broza sa Dedinja predstavlja simbolički pokušaj da se konačno raskrsti sa komunističkim nasleđem i režimom koji je naneo mnogo zla srpskom narodu.

– Niko ne želi da uništi Kuću cveća, ali ovde se radi o simbolici. Mislim da nikad ne smemo da zaboravimo taj period naše komunističke istorije zato što je on bio najpogubniji za srpski narod. Ono za šta se ja borim je da konačno tom komunističkom periodu skinemo oreol koji je decenijama lažno predstavljan i da počnemo našu decu u školama da učimo istinu. Zato je simbolički važno da Broz gore više ne počiva. Na Dedinju može da bude muzej u kome ćemo mi da učimo o tom periodu na istinit način, muzej koji ćemo posvetiti velikanima srpske istorije, koji su branili srpski narod kroz mnoge ratove ili bilo šta drugo, šta se dogovorimo, samo je važno da Josip Broz gore više ne počiva, jer samo tako ćemo jednom za svagda staviti tačku na pogubnu komunističku politiku – kazao je Šapić.

Izvor : Kurir.rs

Foto: Grad Beograd

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *