OD NJIH SE MNOGO OČEKUJE

Srpska streljačka reprezentacija nastupiće sa 12 takmičara na predstojećem Svetskom prvenstvu u Bakuu.

Kako je danas saopštio Streljački savez, sportski direktor Dragan Marković i selektori za pušku Dragan Donević i za pištolj Jasna Šekarić, odredili su sastav sličan onome koji je učestvovao na Svetskom prvenstvu prošle godine u Kairu.

Uz 10 strelaca, sada će u timu biti povratnica Ivana Anđušić Maksimović, koja će gađati vazdušnom puškom i doskorašnja ;juniorka Jovana Todorović, debitant na Svetskom prvenstvu.

Todorović će se nadmetati u dve discipline, vazdušnim i malokalibarskim pištoljem, kojim je nedavno osvojila titulu prvaka Srbije.

Od reprezentativaca koji su se nadmetali na Evropskom prvenstvu u Talinu i prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u Kairu, izostaće Brankica Zarić, koja pauzira zbog trudnoće.

U sastavu su Milutin Stefanović, Milenko Sebić i Lazar Kovačević – svi vazdušna i malokalibarska puška trostav.

U disciplini vazdušna malokalibarska puška trostav takmičiće se Andrea Arsović Teodora Vukojević, vazdušnom puškom Ivana Anđušić Maksimović, a Sanja Vukašinović malokalibarskom puškom trostav.

U muškoj konkurenciji vazdušnim pištoljem nastupiće Damir Mikec, Dimitrije Grgić Duško Petrov.

U disciplini vazdušni pištolj nastupiće Zorana Arunović, dok će se Jovana Todorović takmičiti vazdušnim i malokalibarskim pištoljem.

Sastavi miks parova biće određeni na samom takmičenju.

Na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu, prvom na kome će se nadmetati samo strelci u seniorskoj konkurenciji, neće biti posebnih ekipnih takmičenja. Na programu su pojedinačne i miks discipline. Srpski strelci će učestvovati samo u olimpijskim disciplinama, u kojima će se deliti kvote za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Svetsko prvenstvo počinje u utorak, 15. avgusta, a takmičenja u kojima će učestvovati srpski reprezentativci biće održana od 17. do 21. avgusta.

Izvor : Kurir sport

Foto : Streljački savez Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *