Pola čovek, pola gol – Mića Gajić

Preko 1000 pogodaka u karijeri postigao je neverovatni napadač iz Urovaca

Kada uđete na sajt Fudbalskog saveza Beograda i odete u Četvrtu ligu veterana jedno ime posebno se izdvaja u rubrici lista strelaca, a to je junak naše priče, napadač Milan Gajić, popularni Mića. Šampionski pehar u debitantskoj sezoni osvojila je ekipa veterana „Alf automobili“ iz Obrenovca, a u 14 utakmica ubojiti golgeter Gajić postigao je neverovatnih 60 golova. Nije to sve, ako dodamo i 11 prijateljskih utakmica, onda je ukupna cifra 111 golova.

Tokom karijere snažni napadač ostavio je dubok trag gde god da je igrao, ali krenimo redom. Fudbalski je prohodao u rodnim Urovcima, proveo je jedan period u kadetima Radničkog, ali brzo se vratio u svoje Urovce i još brže otišao u Mladost iz Lučana. Put ga je vodio dalje u Dorćol, Srem, Radnički iz Sombora, a jedan deo karijere proveo je i u prvom timu Radničkog iz Obrenovca.

Posle teške povrede i pauze od skoro tri godine golgeter Gajić zadužio je dres Paleža, gde je u jednoj sezoni postigao 67 golova i pomogao timu da odmah obezbedi ulazak u veći rang. Pamti se 9 pogodaka Piromanu, 9 Iveriću u prvom poluvremenu, a na toj utakmici ima i anegdota gde Mića kaže treneru „Izvedi me, daću 15″… Nakon Paleža uspešan je bio i na Ušću, gde je u dresu Borca neumoljivo tresao mreže i za tri godine postigao preko 100 ligaških golova. Tih godina prepoznatljiv je bio tandem Mića Gajić i Dalibor Aleksić „Gagarin“, a ostaće upamćena izjava čuvenog Srbina sa Ušća koji je rekao „Mića Gajić i Dalibor Aleksić zavili tri opštine u crno“, aludirajući na njihovo golgetersko umeće tih godina.

Klasu je dalje potvrdio i u dresu Budućnosti iz Zvečke, neumoljivo je tresao mreže i bio udarna igla u odličnoj ekipi koja je igrala ozbiljnu ulogu u Beogradskoj ligi. Posle nekoliko godina igranja po terenima u Obrenovcu i okolini, sidro diže i odlazi u Banjane, ekipu koja se takmiči u Kolubarskoj orkužnoj ligi. Malo je reći da je imao status Boga u Banjanima, fudbalska sredina prepoznala je odmah lavlje srce prekaljenog napadača koji nije štedeo sebe, a ni protivnike. Ogroman trag ostavio je u nekadašnjem zonašu, klub bogate tradicije nije nikada imao takvog igrača koji ne zna za izgubljen duel, gladan golova, neverovatnog osećaja za prostor, a podatak od 600 postignutih golova jasno govori sve.

„U Banjanima sam proveo prelepih 11 godina, postigao mnogo golova, stekao puno prijatelja za ceo život, a veliku zahvalnost za sve dugujem i prvom čoveku kluba Milanu Leštariću. Kolubarska liga bila je zanimljivo takmičenje, a ja sam godinama radio ono što najbolje znam, a to je da prebacim loptu preko gol linije, statistika kaže da sam uspeo preko 600 puta da zatresem mrežu i pomognem timu da uvek bude konkurentan rival“ – rekao je Mića Gajić.

Pored ljubavi prema velikom fudbalu, još veću ljubav imao je i prema malom fudbalu. Čuvena ekipa u kojoj su nastupali Bućkalo, Šone Obradović, Petra, Vlada Pejak, Bugi osvojila je sve što se može osvojiti tih godina. Ređali su se pehari, prva mesta na Ubu, u Radljevu, na jakom turniru u Venčanima, a gde god da je igrao, junak naše priče osvajao je pehar za najboljeg strelca i bio nerešiva enigma za rivale.

Ostao je Milan Gajić veran do kraja Banjanima, klub se nakon teške situacije ugasio i to je bio trenutak da kaže kraj, vreme je za veterane. Na poziv sportskog radnika Predraga Avramovića zadužio je dres ekipe „Alf automobili“, a na početku teksta napisali smo koliko je doneo ekipi u debitantskoj sezoni.

„Zahvalio bih se Predragu Avramoviću što me je pozvao da dođem u veterane ekipe „Alf automobili“. Imamo dobru ekipu, tu su Dalibor Aleksić, Dejan Stevanović i moj idol Dragiša Ivanić, legendarni „Skič“. Najbitnije od svega je da je druženje na visokom nivou, obezbedili smo plasman u Treću ligu veterana i mislim da ćemo i tamo biti tvrd orah za sve“ – rekao je Mića Gajić, najbolji strelac Četvrte lige veterana.

Po fudbalskim kvalitetima Milan Gajić mogao je da igra u „ligama petice“, faktor sreće nekada je mnogo bitan u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, a on to nije imao u bitnim trenutcima, ali zato ne menjajte kanal, na fudbalsku scenu stiže i Gajić junior, koji svoj fudbalski put krči u pionirima Radničkog iz Obrenovca…i da, mnogo podseća na oca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *