MLADI SA KOSMETA I IZ OBRENOVCA OTPUTOVALI NA KRF

Projekat „Matursko leto“ Gradska opština Obrenovac realizuje od 2017. godine i predstavlja nagradu najboljim učenicima za rezultate koje su ostvarivali tokom školske godine. Zahvaljujući ovom programu srednjoškolci i studenti koji nisu dobili studentske nagrade ove godine imaju mogućnost da besplatno letuju na Zakintosu i Krfu. Prva grupa učenika vratila se sa Zakintosa, a predstavnici Gradske opštine Obrenovac su put Krfa ispratili drugu grupu najboljih učenika. Uz obrenovačke maturante i studente na besplatno letovanje iz Obrenovca je krenulo i osam maldih iz Obilića i Gračanice. Opština Obrenovac i opština Obilić su već duži vremenski period bratske opštine, samim tim je i ovaj odlazak mladih sa Kosova zajedno sa obrenovačkim učenicima samo nastavak jedne dobre, bratske saradnje dve opštine.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miloš Stanojević, mladima sa Kosova i Metohije priredio je svečani prijem u zgradi opštine i uz prigodne poklone za mlade, izrazio zadovoljstvo što su prihvatili da zajedno sa Obrenovčanima krenu put Krfa. Svečanom prijemu prisustvovao je i Veselin Kočanović predstavnik kancelarije za Kosovo i Metohiju.

„Ono što je jako bitno jeste da ove godine, prvi put, šaljemo sa našim Obrenovčanima i osmoro mladih sa Kosova i Metohije. Ono što me raduje jeste da su momci i devojke sa Kosova i Metohije bez razmišljanja prihvatili naš poziv i što će upravo sa mladim Obrenovčanima moći da razmene iskustva, da se druže, da uče o istoriji, a i nadam se da će nakon toga oni ostati u kontaktu i da će gajiti bratstvo i prijateljstvo koje će ih pratiti tokom čitavog života.“ – rekao je Miloš Stanojević, predsednik GO Obrenovac.

Ove godine je u lepotama Zakintosa uživalo osamdeset mladih Obrenovčana koji su se vratili puni lepih utisaka, a na Krf je krenulo pedeset mladih zajedno sa svojih osam prijatelja sa Kosova i Metohije. Kancelarija za mlade i opština Obrenovac brine o mladim ljudima nagrađujući ih tokom cele godine, od stipendija i besplatnog letovanja pa do najrazličitijih programa namenjenih mladima, kao što su kursevi stranih jezika, IT kursevi, letnje i zimske radionice

„Ovim projektom opština Obrenovac i Kancelarija za mlade motivišu mlade ljude da uče i podstiču svoje znanje kroz četvorogodišnje školovanje u srednjim školama, a isto tako i na fakultetima da ostvaruju dobre rezultate i kao nagrada za sve to što urade u njihovom školovanju su upravo ovako lepe stvari poput ovog besplatnog letovanja u organizaciji opštine i Kancelarije za mlade.“ – naglasio je Boris Bogdanovski, načelnik odeljenja za informacije i brigu o mladima.

Izvor:lokalnenovine.rs

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *